25 Ocak 2023 Çarşamba

KAHVE

 

Ne güzel kokar değil mi? Kokusunu sevmeyen var mıdır? 

Önce bir nefes kokusu içe çekilir. Sonra bir ölçek ile kaç fincan yapılacaksa kararında koyulur cezveye. Soğuk su eklenir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Sabırla beklenir. Kahve, başında beklenerek pişirilmesi gerekir. Bir boşlukta aniden taşıverir yoksa. Taşmasına anlar kala cezve, ateşin üzerinden çekilir. Köpüğü alınır. Sonra tekrar ateşe koyulur. Ve tekrar fincanlara taksim edilir. Kokusu yeniden içe çekilir. İlk yudum önemlidir: Üfletilerek içilir, o âyinsi ilk yudum.

Afiyet olsun!

Not: Kısa denemelerden.

12.04.2022


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder